فن کوئل سقفی توکار

طراحی تاسیسات مکانیکی , سیستم چیلر و فن کوئل

مقدمه

امروزه با استفاده سیستم های تاسیساتی نوین برای آسایش بهتر ساکنین و بهره برداران از ساختمان ها ،  شروع و اجرای عملیات تاسیسات نیاز به طی مراحل اصولی و مهندسی صحیحی می باشد تا در قبال هزینه های انجام شده برای ساخت ساختمان بهترین بازدهی و نتیجه در بخش تاسیسات که قلب تپنده ساختمان می باشد میسر شود، سیستم چیلر و فن کوئل با مزایای متعدد به عنوان بیشترین گزینه جایگزین سیستم قبلی در تاسیسات در حال اجرا می باشد. اجرای سیستم چیلر و فن کوئل برای گرمایش و سرمایش با توجه به هزینه اولیه بیشتر از سیستم کولر آبی و رادیاتور مستلزم طراحی صحیح و اجرایی می باشد تا در پایان پروژه سیستم با بیشترین بازدهی و ظرفیت محاسبه شده درست عملکرد صحیحی را داشته باشد.

اغلب کارفرمایان پروژه های کوچک با تکیه بر تجربه پیمانکاران و بدون محاسبات و نقشه اقدام به اجرای این سیستم می کنند که در پایان پروژه به علت عدم تخصیص هزینه ناچیز برای طراحی، هزینه گزافی را بابت اصلاح سالیانه سیستم و تعمیرات زودهنگام آن می پردازند. مالکین پروژه های بزرگ نیز کار طراحی خود را به شرکت های طراحی می سپارند که اکثر شرکت های طراح تاسیسات ساختمان با استفاده از دانش آموختگان دانشگاهها و موسسات آموزشی که فاقد دید و سابقه اجرایی می باشند اقدام به طراحی ساختمان ها می کنند که این امر مشکلات متعددی را به هنگام اجرا و بهره برداری پدید می آورد و در هنگام بهره برداری نتیجه مطلوبی نسیب کارفرما نمی شود.

در گروه فنی و مهندسی تاسیسات گستر طراحی توسط مهندسین اجرایی مسلط به نرم افزارهای طراحی با بیش از ۱۵ سال سابقه اجرایی و طراحی صورت می گیرد، بنابراین نقشه ها اجرایی بوده و مشکلاتی در حین اجرا و بهره برداری پیش نخواهد آمد.

چیلر و فن کوئل , طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان , طراحی و اجرای تاسیسات ویلا و مسکونی , طراحی و اجرای تاسیسات استخر و جکوزی , پیمانکار تاسیسات ساختمان , پیمانکار تاسیسات مکانیکی , نصب و راه اندازی انواع موتورخانه , پیمانکار تاسیسات استخر , طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان , طراح تاسیسات برقی ساختمان , طراح تاسیسات مکانیکی ساختمان ,

برای طراحی تاسیسات ساختمان های اداری و تجاری و مسکونی با توجه به بررسی مزایا و معایب سیستم های متداول در کشور پیشنهاد می گردد در صورت عدم استفاده از سیستم قدیمی (کولر آبی ) از سیستم فن کوئل و چیلر با موتورخانه مرکزی یا پکیج استفاده نمایید که دارای مزایا متعددی از جمله موارد ذیل می باشد:

  • استفاده از آب معمولی به عنوان سیال انتقال حرارت که نسبت به سیال مورد استفاده در سیستم های اسپلیت و داکت اسپلیت که گازهای مبرد می باشد دارای نشتa یابی آسانتر ، تعمیرات ساده تر و متداول تر و خطرات کمتری می باشد.
  • کنترل درجه حرارت زمستانی  و تابستانی با استفاده از ترموستات برای تمامی فضا ها و اتا قها به صورت مستقل که در سیستم داکت اسپلیت این امکان برای اتاقها به صورت مستقل وجود ندارد.
  • یکپارچه بودن سیستم تبادل کننده حرارت و نیاز به فضای کمتر در سقف و امکان اجرای سقف زیباتر با توجه به حذف کانال از سقف.
  • سرعت عکس العمل سیستم در برابر تامین سرما و گرمای محیط.
  • تعمیرات و نگهداری آسانتر و متداول تر و سادگی دستگاههای داخلی نسبت به سیستم های مشابه ( به غیر از سیستم کولر آبی )
  • متمرکز بودن تجهیزات اصلی در موتورخانه مرکزی.
  • امکان استفاده از انرژی متر برای تفکیک مصرف برق و گاز واحدهای مسکونی و …

پیمانکار تاسیسات ساختمان , طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان , چیلر و فن کوئل , طراحی و اجرای تاسیسات ویلا و مسکونی , طراحی و اجرای تاسیسات استخر و جکوزی , پیمانکار تاسیسات مکانیکی , نصب و راه اندازی انواع موتورخانه , پیمانکار تاسیسات استخر , طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان , طراح تاسیسات برقی ساختمان , طراح تاسیسات مکانیکی ساختمان

در طراحی فن کوئل توسط متخصصین تاسیسات گستر اقدامات زیر صورت گرفته و نتیجه به صورت لوح فشرده و پرینتهای تایید شده تحویل کارفرما می شود:

  1. طراحی تاسیسات مکانیک با برآورد بارهای سرمایشی و گرمایش فضاهای مختلف ساختمان به صورت تفکیک شده با توجه به موقعیت و معماری ساختمان
  2. طراحی تاسیسات مکانیک شامل انتخاب نوع فن کوئل مناسب در ساختمان با مشورت کارفرما و نقشه های معماری و محاسبه ظرفیت آنها.
  3. طراحی تاسیسات مکانیکی با انتخاب مسیر و سایزینگ و جزئیات لوله کشی فن کوئل ها
  4. مشخص کردن رایزر عمودی در ساختمان با مشورت کارفرما و نقشه معماری
  5. طراحی موتورخانه مورد نیاز برای این سیستم و انتخاب تجهیزات آن به همراه ارائه دفترچه محاسبات برای تمامی تجهیزات
  6. برآورد تجهیزات برای خرید و متره و برآورد لوله و اتصالات و شیرآلات و … برای انتخاب رقابتی پیمانکار و مشخص شدن هزینه دستمزد اجرا.

نصب و راه اندازی انواع موتورخانه , طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان , چیلر و فن کوئل , طراحی و اجرای تاسیسات ویلا و مسکونی , طراحی و اجرای تاسیسات استخر و جکوزی , پیمانکار تاسیسات ساختمان , پیمانکار تاسیسات مکانیکی , نصب و راه اندازی انواع موتورخانه , پیمانکار تاسیسات استخر , طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان , طراح تاسیسات برقی ساختمان , طراح تاسیسات مکانیکی ساختمان

با توجه به موارد فوق تا حدودی به معرفی سیستم فن کوئل به شرح زیر می پردازیم:

واحد فن کویل دستگاهی جهت سرمایش و گرمایش و بطور کلی تهویه مطبوع در ساختمانهای مسکونی،تجاری و صنعتی و … می باشد.

یک فن کویل از اجزای زیر تشکیل شده است:

  1. فن
  2. کویل های گرمایش و سرمایش
  3. فیلتر هوای قابل تعویض یا قابل شستشو
  4. شیر هواگیری
  5. بدنه دستگاه

در فن کویل ها درجه حرارت توسط ترموستات و مقدار رطوبت توسط هیومیدستات و مقدار هوا توسط فن و مقدار هوای تازه به روشهای متداول کنترل میشود.

انواع  فن کویل ها :

فن‌کویل‌ها عموما به صورت‌های زیر ساخته می‌شوند:

  1. فن کوئل های زمینی

ظرفیت این فن کویل ها ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه بوده (CFM) و هوا را بصورت بالا زن یا روبرو زن منتشر می سازند.

  • فن کویل های سقفی

ظرفیت این فن کویل ها هم معمولا بین ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه می باشد.این فن‌کویل‌ها به دوصورت کابینت دار و بدون کابینت می باشند.

  • فن کویل های کانالی

معمولا در ظرفیت‌های ۶۰۰ الی ۲۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه ساخته می‌شوند.

طراح تاسیسات مکانیکی ساختمان , چیلر و فن کوئل , طراحی و اجرای تاسیسات ویلا و مسکونی , طراحی و اجرای تاسیسات استخر و جکوزی , پیمانکار تاسیسات ساختمان , پیمانکار تاسیسات مکانیکی , نصب و راه اندازی انواع موتورخانه , پیمانکار تاسیسات استخر , طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان , طراح تاسیسات برقی ساختمان , طراح تاسیسات مکانیکی ساختمان

نحوه کارکرد :

فن کویلها معمولا به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرند.در حالت اول فن کویل فقط حرارت و برودت مورد نیاز را تامین میکند و هوای تازه توسط هوارسان مرکزی و بوسیله کانال های توزیع هوا در سطح محل منتشر می گردد تا تهویه مناسب در محل مورد نظرانجام گیرد.در این حالت میزان بار سرمایی وگرمایی توسط ترموستات بکار رفته در فن کویل و با خاموش و روشن شدن فن تنظیم می گردد.در حالت دوم علاوه بر تامین حرارت و برودت مورد نیاز ، وظیفه تامین هوای تازه را نیز بعهده دارد. بدین صورت که فن دستگاه، هوای تازه را از طریق دریچه تعبیه شده در پشت فن کویل گرفته و در محل پخش می کند.

اگر هوای تازه را مستقیما به داخل اتاق وارد می کنید باید ان را قبلا تا درجه حرارت اتاق گرم کنید تا در صورت خاموش بودن فن کویل افراد احساس عدم آسایش نکنند، انتخاب کویل بر مبنای درجه حرارت هوای مخلوط ورودی به کویل و درجه حرارت لازم در خروج از کویل انجام می شود به نحوی که نیازهای سرمایش و گرمایش اتاق را نیز پاسخگو باشد. فن کویلهای سقفی فضایی را درکف ساختمان اشغال نمی کنند و معمولا ارزانتر هستند.
در ساختمانها یا نواحی ای که مقدار بار گرمایش زیاد است استفاده از مدلهای عمودی (زمینی)نتایج بهتری خواهد داشت. با نصب فن کویل در دیوارهای خارجی یا زیر پنجره ها مقدار گرمایش بیشتر خواهد بود.

اجرای لوله کشی فن کوئل
اجرای لوله کشی فن کوئل

مجری تاسیسات مکانیکی , طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان , چیلر و فن کوئل , طراحی و اجرای تاسیسات ویلا و مسکونی , طراحی و اجرای تاسیسات استخر و جکوزی , پیمانکار تاسیسات ساختمان , نصب و راه اندازی انواع موتورخانه , پیمانکار تاسیسات استخر , طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان , طراح تاسیسات برقی ساختمان , طراح تاسیسات مکانیکی ساختمان

انتخاب دستگاه فن کوئل

برخی از طراحان هنگام انتخاب فن کویل ها که کلید کنترل دور (۳ سرعته)دارند ، ظرفیت سرمایش اسمی در سرعت متوسط را مبنا می گیرند، این امر موجب افزایش ضریب اطمینان دستگاه و آرامتر کار کردن ان خواهد شد زیرا هنگامی که فن کویل در دور زیاد کار کند ظرفیت حرارتی آن افزایش خواهد یافت. گروه فنی و مهندسی تاسیسات گستر در این امر بهترین ظرفیت را با توجه به نقشه های معماری برای پروژه شما انتخاب می کند.

کنترل ظرفیت فن کویل

کنترل ظرفیت فن کویل میتواند توسط تغییر مقدار گذر آب درون کویل، کنار گذر کردن هوا از اطراف کویل، تغییر سرعت بادزن و یا ترکیبی از این روشها انجام شود. مقدار گذر آب توسط ترموستاتی که در مسیر هوای برگشت یا روی دیوار نصب می آگردد کنترل می شود کنترل سرعت بادزن می تواند از نوع دستی یا خودکار باشد.
معمولآ کنترل خودکار بصورت روشن- خاموش است و انتخاب سرعت بصورت دستی انجام می شود .دربرخی از فن کویلها از موتورهای دور متغیر برای تنظیم سرعت استفاده می گردد.
وقتی کنترل ظرفیت فن کویل از طریق کنترل سرعت بادزن انجام می شود ترجیحا از ترموستات اتاقی استفاده می شود.
کاربرد فن کوئل ها
بهترین کاربرد سیستم فن کویل مربوط به مواردی است که بخواهیم درجه حرارت هر فضا بطور جداگانه کنترل شود.
همچنین با استفاده از سیستم فن کویل از انتقال آلودگی بین اتاقها جلوگیری خواهد شد.
کاربردهای مناسب این سیستم عبارتند از:
هتلها و متلها و ساختمانهای آپارتمانی و ساختمانهای اداری و تجاری .
اگر چه در تعدادی از ساختمانهای بیمارستانها نیز از سیستم فن کویل استفاده میشود ولی این موضوع چندان مناسب نبست زیرا بازده فیلتر هوای فن کویلها کم است و نگهداری و تمیز کردن انها نیز مشکل خواهد بود
در این سیستم می توان فن کویل های فضاهایی که نیاز به تهویه مطبوع ندارند را خاموش کرد.
برای اینکه پاسخ سیستم به تغییر مقدار بارهای سرمایش و گرمایش سریع باشد می توان ظرفیت فن کویل را بیشتر در نظر گرفت
.

مشاوره رایگان : ۰۹۱۲۴۶۶۴۱۹۸ مهندس زیادی

Tags:  , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,